Benal lukker Kulturfest Herning med et brag

Lørdag 15.juni kulminerer en uge med Kulturfest Herning – og afslutningskoncerten er lagt i hænderne på rap-duoen Benal, der får Herning-debut

Det bliver festligt, når 2019-udgaven af Kulturfest Herning, der løber fra 8.- til 15.juni, sætter sidste punktum.

Det sker med en stor gratis koncert på Kousgaards Plads klokken 22.00 lørdag 15.juni, hvor hitmagerne i duoen Benal indtager scenen.

– Vi synes, at 2019-udgaven af Kulturfest Herning formår at præsentere et spændende og meget alsidigt program, der kommer omkring en lang række forskellige former for kunst og kultur i hele kommunen. Benal er et godt valg som årets hovednavn, og jeg ser meget frem til at høre dem live på Kousgaards Plads, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Benal består af rapper Benjamin Hav og produceren Albert – og navnet Benal er sammentrækningen af de to navne.
I 2017 vandt Benal P3 Guld-prisen, og deres 3. studiealbum, der udkom i november 2018, røg direkte ind på en 2.plads på den danske hitliste.
Med kæmpehits som “Uh babe”, “Nu Her” og “Hiphop” er duoen garant for en festlig aften.

Leder af Fermaten Rikke Andersen sidder med i den arbejdsgruppe, der koordinerer Kulturfest Herning, og hun er begejstret ved udsigten til at opleve Benal under åben himmel.

– Benal gør det rigtig godt for tiden, og har fået stor ros for deres koncerter i foråret i Aarhus og København. Det bliver første gang, Benal spiller i Herning, og jeg er sikker på de formår at skabe et brag af en fest på Kousgaards Plads lørdag aften, siger Rikke Andersen.

Musik-debut på Kousgaards Plads

Årets Kulturfest Herning bliver i øvrigt første gang Kousgaards Plads er en del af Kulturfest Herning.

Der opstilles en scene på pladsen, som i løbet af eftermiddagen og aftenen vil få besøg af en række talentfulde bands. Det bliver en del af de populære Frekvens-arrangementer som Fermaten og Scene7 i samarbejde har arrangeret hver måned i løbet af 2019.

Pladsen vil også være ramme om en række andre arrangementer i løbet af Kulturfest Herning-ugen, hvor blandt andet DGIHuset Herning er gået helhjertet ind i arbejdet med også at lave Kulturfest på Kousgaards Plads.

Om Kulturfest Herning:

Kulturfest Herning inviterer alle på en opdagelsesrejse fra 8. juni til 15. juni 2019.
Sammen opdager vi kulturen, hinanden, bevægelsen, historien og så mange andre spændende ting. Vi fejrer kulturen og kreativiteten og går på opdagelse i hele Herning Kommune.

Kulturfest Herning 2019 åbner i Aulum i forbindelse med Rock i Aulum Lystanlæg 8. juni. Det er startskuddet til en hel uge fyldt med aktiviteter, koncerter, workshops, fællessang, fortællinger med meget mere i hele kommunen.

Det hele slutter med et brag af en fest i Herning Midtby lørdag 15. juni fra klokken 10.00 – 23.00
Til afslutningen kan man blandt andet opdage og opleve nogle af de arrangementer, der har været rundt om i kommunen i løbet af ugen, men også vildt mange andre events.

Læs mere om Kulturfest Herning på www.kulturfestherning.dk – det samlede program offentliggøres 15.maj.

Be the first to comment

Leave a Reply