Kulturfest Herning – Dit overblik til de kommende dage

Siden lørdag har Kulturfest Herning været i fuld gang. Her kan du få et hurtigt overblik til spændende oplevelser for børn, unge og voksne i de kommende dage.

Hvis du mangler kulturelle input i disse dage, så er problemet hermed løst. Programmet for Kulturfest Herning er nemlig i fuld gang og byder på masser af tilbud til børn, unge og voksne i de kommende dage med den store kulmination lørdag, hvor hele midtbyen vil stå i Kulturfestens tegn.

Ingen kan nå at prøve alle de mange tilbud, men her kan du få en hurtig introduktion til nogle få af de mange ting, der sker.

Frisk fredag

Fredag klokken 10 indtager kulturfesten hele gågaden, når der er Børnekarneval. I hundredevis af udklædte børn fra institutioner og de mindste klasser vil gå udklædte i optog fra Markedspladsen til Torvet.

De sydlige rytmer forsætter på Torvet, når der fra først på eftermiddagen er lagt op til seks timers marimba-festival, med deltagelse af orkestre fra hele landet.

I Vildbjerg er der indvielse af den nye Netværkscafe, mens Skibbild-Nøvling inviterer på opdagelsesrejse rundt i byen med masser af aktiviteter.

Du kan også bruge fredag aften på en guidet astronomitur i Løvbakkerne, på at nyde den kongelige ballet ved Heart – eller opleve Fermaten “take away” i Tjørring Kirke med sangskriver og historiefortæller M.C. Hansen og makker Jacob Chano.

Lørdag for børn, unge og voksne

Lørdag er det helt store brag, og det starter med et tag-selv-bord for børnefamilierne, når Mek Pek og Kalle fra Ramasjang giver show på Tinghuspladsen.

Der bliver efterfulgt af et helt univers af børneoplevelser i Kulturgården ved Huset No7, hvor der blandt andet er cirkus, musik, workshops, opdagelsestunnel, teater og meget, meget mere.

Ungt stjerneprogram

Ungdommen kan nyde en koncert med storhittende Bro allerede først på eftermiddagen, efterfulgt af vinderne af Ungdomsrock ved Rock i Aulum, inden det gør løs med musikken fra fire unge bands ved Frekvens på Kousgaards Plads.

Det er også her den store koncert med rapperne i Benal kan opleves om aftenen. I løbet af dagen er der også masser af aktiviteter for unge ved Huset No7 og headspace med blandt andet grafitti-workshop og ungdomsteater

Voksen nostalgi

For det mere voksne publikum er der Tango-salon og koncert i Huset No7, og så er der for alvor kræset på Team Teatret. Her byder dagen på 1968-tema for at markere teatrets 50 års jubilæums-sæson.

Det betyder blandt andet kæmpe kage-bord, jazz, poetry slam, smagsprøver på teaterforestillinger, DJ og street food-vogne og aften-koncert med lokale Ny Dag.

Hele programmet, der indeholder mange flere oplevelser, end der er plads til her, kan ses på www.kulturfestherning.dk. Du kan også downloade app’en “Kulturfest Herning”.

Be the first to comment

Leave a Reply