Otte herningensiske flygtninge bliver del af stor udstilling

Foto: James Mitchell - Herning set fra oven - Panorama fotograferet fra vest mod øst
15.juni er der fernisering på 100% Fremmed? i Tinghushaven ved Herning Bibliotek

En helt særlig vandre-udstilling er på vej gennem Danmark.

Lørdag har udstillingen “100 % Fremmed?” fernisering i Tinghushaven ved Herning Bibliotek, som en del af Kulturfest Herning.

Udstillingen består oprindeligt af 100 portrætter af mennesker med flygtningebaggrund som tilsammen statistisk repræsenterer de 161.000 mennesker som har fået asyl i Danmark siden 1956.

Undervejs rundt i landet udvides udstillingen med nye portrætter – og i Herning udvides udstillingen med otte portrætter af otte borgere fra Herning med flygtningebaggrund.

Fotografierne af de otte herningensere er alle taget på udflugt i Birk-området og omkring Elia. Med sine fire trappeopgange vendt mod de fire verdenshjørner og et internationalt studie- og kunstmiljø i baghaven er Elia et oplagt omdrejningspunkt for portrætteringen. Deltagerne har pakket bilerne med picnic og spil, og fanges i rekreative scenarier rundt i landskabet.

Åbningsprogram:

Kl. 11:00-11:20 v/ Tinghushaven – Velkomsttaler v/ Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget og v/ Maja Nydal Eriksen, initiativtager, kurator og fotograf for 100% Fremmed?

Kl. 11:20-11:40 – Vandring i udstillingen og levende fortællinger ved deltagere i udstillingen.

Kl. 11: 40 – Reception med tilhørende forfriskninger.

Hele programmet for Kulturfest Herning kan ses på dette link.

Om 100 % Fremmed?

100% Fremmed? er et dokumentarisk kunstprojekt med 100 portrætter og 100 tekster af 100 borgere, der statistisk repræsenterer de 161.000 mennesker, der har fået asyl i Danmark i tiden 1956-2017.

Med 100% Fremmed? fortæller 100 tidligere flygtninge fra 29 lande om at være menneske i Danmark i dag – fremmed eller ej. Fortællinger om tilhørsforhold, længsler og drømme, minder om mennesker og steder, holdninger til samfund, køn, kultur og religion.

På baggrund af udstillingens succes tager 100% Fremmed? på en rejse gennem 20 danske byer i 2018 og 2019 med støtte fra Nordea-fonden. Der skabes et levende arkiv med tekst, fotos og menneskelige møder, der udvider den eksisterende udstilling med nye portrætter i hver by.

Udstillingen vises i Tinghushaven i Herning d.12. juni – 2.juli.

En filmudstilling samt miniudstilling af 100% Fremmed? vises på Herning Bibliotek i samme periode.
Herefter vises udstillingen i 2019 på Bornholm, i Aabenraa, Frøslev-lejren, Esbjerg og Silkeborg.

100% FREMMED? er produceret med støtte fra Københavns Kommune, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Sportgoodsfonden, Knud Højgårds Fond og Interkulturelt Center og præsenteres på turné med støtte fra Nordea-fonden og de enkelte kommuner.

Be the first to comment

Leave a Reply