Unge mænd har stor appetit på proteindrikke og sportsgeler

Ny rapport afdækker for første gang forbrugeres indtag af proteindrikke, proteinbarer og sportsgeler.

Tæt på hver tredje mand i alderen 15-34 år, der bruger sportsprodukter som fx proteinpulver, sportsgeler og elektrolytdrikke, indtager dem dagligt. Det viser en ny undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført for Fødevarestyrelsen. Det er første gang, at myndighederne får et samlet overblik over indtaget af de såkaldte sportsprodukter blandt forbrugerne.

“Vi skal bruge den nye viden i vores behandling af ansøgninger om at tilsætte blandt andet vitaminer og mineraler til fx proteinpulver og elektrolytdrikke. For med en mere præcis viden om forbrugsmønstrene bliver det lettere at vurdere, hvor meget af fx vitamin B6, der kan tilsættes en proteindrik, før det samlede indtag bliver sundhedsskadeligt”, forklarer Henrik Dammand Nielsen, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Alene sidste år modtog Fødevarestyrelsen mere end 30 ansøgninger om at tilsætte eksempelvis vitaminer, mineraler og aminosyrer til fødevarer i en højere mængde end det, Fødevarestyrelsen allerede havde vurderet og tilladt.

Forskel på mænd og kvinders forbrug

Undersøgelsen fra DTU Fødevareinstitutet viser, at også kvinder bruger sportsprodukter, dog ikke lige så ofte som de yngre mænd. Kun 16 % af de kvindelige brugere i alderen 15-34 år  indtager således sportsprodukter dagligt. Kvinderne bruger produkterne for at få et let og hurtigt mellemmåltid, for at få mere energi eller for at regulere vægten. Faktisk indtager 19 % af brugerne sjældent eller aldrig produkterne til de sports- og motionsformål, som produkterne bliver markedsført til. Mænd mellem 15 og 34 år går derimod efter opbygning af muskler, at få en større effekt af træning eller for at få mere energi, dokumenterer undersøgelsen.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere til ikke at indtage større mængder af produkterne, end hvad producenterne anviser i mærkningen. Som for alle andre fødevarer er et overdrevent forbrug af én fødevare ikke sundt.

Be the first to comment

Leave a Reply